Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

A1, A2 en B naar Dozenroosje - 25 februari 2013

Click to view original image
Onze drie klassen konden genieten van een muzikale theatervoorstelling over een slapeloze prinses zonder geld maar boordevol dromen,een doofstomme muzikant zonder werk maar overlopend van muziek en een haveloze zwerver zonder woorden maar vol sluimerende idealen...welke grootse fantasieën kunnen er ontstaan als dit trio elkaars vuur aansteken en wie kust dozenroosje uit haar honderdjarige slapeloosheid?
Een leuke voorstelling met een positieve boodschap in Costa (cc St-Andries)

Nieuwe turntoestellen - 18 februari 2013

Click to view original image
Onze turnzaal was intussen ook aan wat vernieuwing toe. Een deel van onze werkmiddelen gingen dan ook naar de nodige nieuwe toestellen en matten zodat zowel de kleuters als de lagere school in optimale en vooral veilige omstandigheden alle nodige materiaal hebben om in de eerste plaats de eindtermen te behalen maar ook om de lessen van juf Elke nog leuker te maken dan ze al waren. Maandag 25 februari zullen de kleuters al het eerst binnengekomen klim- en klautergerief uittesten. De volgende weken zal er nog heel wat binnenkomen.
In elk geval is dit een uitermate goede investering!

de foto's van carnaval staan er NU op

Carnaval - 7 februari 2013

Click to view original image
Het was weer een kleurrijke bende. Na de spannende verkiezingen per klas, kreeg de best verklede van elke klas een mooie prijs. Daarna was de politie paraat om onze carnavalstoet te begeleiden doorheen de buurt. Heel wat ouders konden zich vrij maken om mee op te stappen. Nog even stoppen om het Vliegerlied aan de bewoners van het rusthuis te tonen en dan terug op weg naar school waar voor iedereen een gezond drankje en een lekker hapje wachtte.
De foto's vind je op de fotopagina.

Net vergeten!!

Click to view original image
Donderdag 7 februari om 19.30u: Eerste vergadering van het oudercomité.
Alle geïnteresseerden zijn welkom!

A1 en 2 naar het MAS (deel 2) - 31 januari 2013

Click to view original image
Meester Jonathan heeft vandaag nog even een paar foto's doorgestuurd van de stadswandeling van A1 en A2.
Kijk maar op onze fotoblog.

Poppenkast "De neus" voor de kleuters - 6 februari 2013

Click to view original image
Poppenkast "De Neus" was te gast op onze school met het verhaal “ De feestneuzen” . Een verhaal dat perfect past binnen het thema carnaval . Meneertje Pom ging de kleuters halen, die prompt een feesthoed op hun hoofd kregen. Daarna gingenze samen op zoek naar de feestneuzen.

Daarvoor moesten ze langs Zeurkous, Kletskous, Ruziemaker, Slaper…. maar niemand kon of wou feesten…… Gelukkig liep alles goed af en konden de kinderen met hun hoedje en de gevonden feestneus naar huis.

Het was een superieur verhaal met dans en zang. Iedereen heeft er geweldig van genoten.
Er zijn ook enkele fotootjes gemaakt.

B naar inspecteur Viola in Amuz - 4 februari 2013

Click to view original image
Onze B-keswaren vandaag te gast in kunstencentrum Amuz voor 'inspecteur Viola, een kunsteducatief zoekspel voor de 2de graad van het lager onderwijs.
De kinderen gingen op reis door de tijd waarbij muziek én de muzikant centraal staan. Zowel memorabele feiten als kleine weetjes van componisten of muzikanten uit het verre en het nabije verleden kwamen aan bod.

In het zoekspel gingen ze zelf op onderzoek uit om feiten te verzamelen. Iedere deelnemer kreeg een onvolledige identiteitskaart. Zo kon iemand Johann Sebastian Bach of Wolfgang Amadeus Mozart zijn, terwijl een ander dan weer Franz Liszt, Igor Stravinsky of iemand uit hun entourage was. Tijdens het spel kwamen de kinderen via verhalen, prenten en muzische activiteiten meer over hun personage te weten. Einddoel was de tijdsreis nadien te reconstrueren en hun karakters op de juiste plek op de tijdslijn te plaatsen.

Door de steeds veranderende plaats die deze musici in de maatschappij innamen, ontdekten de leerlingen de evolutie van het beroep muzikant. Hierdoor kregen ze een inzicht in de sociale functie van muziek. Waar en wanneer werd er muziek gemaakt? Wie betaalde de muzikanten? Wie luisterde er naar muziek en waar deden ze dat? Welke rol had /heeft muziek in het dagelijkse leven?

Een ongelooflijk leerzame en leuke ervaring

A1 en A2 bakken wafels - 24 januari 2013

Click to view original image
Tijdens het project over België en Antwerpen, ging het ook over onze eetgewoonten. De authentieke Brusselse wafel mocht daar natuurlijk niet aan ontbreken. Reden genoeg om zelf aan de slag te gaan. Er werd duchtig gewogen, gemengd, geroerd en gebakken. En natuurlijk ook gesmikkeld!
Bekijk enkele foto's op de fotopagina!

Onze leesmama's - elke vrijdag

Click to view original image
Toch eventjes onze leesmama's in de bloemetjes zetten. Elke vrijdagochtend staan ze paraat om met verschillende leerlingen van de lagere school extra te laten lezen.
Opvallend is dat het alledrie moeders van onze kleuter zijn. Daarnaast i er ook nog juf Frieda die elke maandag met een aantal nieuwe kinderen uit de oudste leefgroep extra Nederlandse teksten leest.
Nog een gemeende dank aan de mama's van Andreas, Leòn en Marie en Lieselot!
< 1 ... 70 71 72 73 7475 76 77 78 79 >

Nieuwsbrief

Grootte: 174.25 KB
Geplaatst op 27-09-19
Grootte: 136.08 KB
Geplaatst op 23-08-19
Grootte: 86.57 KB
Geplaatst op 16-08-19
Grootte: 86.57 KB
Geplaatst op 16-08-19
Grootte: 1.55 MB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 768.99 KB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 618.05 KB
Geplaatst op 12-08-18
Verkeer op school 2015
Hey Aleyna
Voorlopig weten we nog niet of we op maandag 20 april of op maandag 4 mei 2020 zullen opstarten. Ik hoop echt zo snel mogelijk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Ik hou jullie via onze site zeker op de hoogte wanneer ik meer weet. Hou je gezond en hopelijk tot snel. Mr Marc
Samira mama van Ayman en Mohamed
Aan alle juffen en de directeur natuurlijk mega bedankt voor het coole Coronafilmpje. De oogjes van de kinderen lichtten helemaal op bij het zien van hun klasjuf. Vele groeten aan heel het zonnebloemteam en keep it safe.
Aleyna
Hallo iedereen, Gaat alles goed konnen we elkaar nu zien. Hopelijk is alles goed met iedereen ? Het is heel moeilijk om de hele dag thuis te blijven voor iedereen. Maar gelukig krijgen we elke dag opdrachten om van thuis te doen en te genieten. Soms ben je heel blij dat het vakantie is maar bij deze situatie niet hoor. En hopelijk gaat het ook goed met jug elke en juf eline en hun kinderen naruurlijk. Ik wil niet dat deze situatie nog lang duurt (het coronavirus). En hopelijk zien we elkaar weer terug. En ik heb een vraagje aan meester Marc. Kan het ook zijn dat we langer thuis moeten blijven want het nieuws zij van dat wede rest can het jaar thuis moeten blijven dus ik dacht dat het kan zijn. Tot gauw Groetjes Aleyna
intissar
Het is echt jammer dat we geen school meer hebben door het corona virus.Dus we hebben jammer genoeg geen lenterapport
Kythana
ik hoopte dat het corona-virus weg was omdat ik naar school wil gaan
Falone
Heyy! Het is wel een tijdje geleden dat ik in deze school zat. Ik weet niet dat de leerkrachten mij zal herkennen haha. Ik wil wel weten als de school veranderd is of is het nog steeds net hetzelfde als vroeger? En hoe gaat het met de leerkrachten? Daar kom ik wel later achter. Oh ja gelukkig nieuw jaar!! Oh wauw ik zeg het nu pas. Fijn haha! Wat ik wou zeggen is dat ik de school heb gemist en ik wens al de kinderen daar een succes en maak het jaar 2020 jouw jaar! Groetjes Falone
hamza
beste school ik,hamza vind het heel leuk om op deze school te zitten ik ben te vreden met de kinderen en ik ben blij om uitgekozen te worden als leerlingenraad ik ga nog ondekken wat er nog te bevaten is dit schooljaar en ik blij met deze school groetjes nog HAMZA
intissar
hallo alemaal.
Zakaria
Beste school Jullie hebben me veel dingens geleerd dank zij jullie ben heel slim goed bedankt school De zonnebloem
Harmony
ik vind 3e leerjaar luek maar het is zo snel nog 6 weken verlov duseve wachten
1234...82>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
B5H
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?