Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Blog C Zeeklassen 13 maart 2013

Click to view original image
Na een rustige nacht zaten we met kleine oogjes aan de ontbijttafel, lekker genietend van ons geslaagd zelfgemaakt brood.
Al snel moesten we de sneeuwstorm trotseren en ons naar de zeedijk begeven. Daar zagen we een wit ondergesneeuwd strand met wel honderden zeemeeuwen.
Op de dijk hebben we allemaal een go-cart gehuurd.Na een lange,natte,koude strandwandeling waren we blij dat we ons konden verwarmen met een lekkere kop thee.Ondertussen was Juf Els, onze stagiaire aangekomen en organiseerde een super leuke zee- quiz. We moesten vragen beantwoorden, uitbeelden, zingen en nog veel meer. Na het avondmaal stond er nog een avondspel op het programma. We moesten met speciale zaklampen een code zoeken en later ontcijferen.Sommige leerlingen hadden een beetje bang in de duinen. Als echte speurneuzen hebben we de code kunnen ontcijferen. Vrijdag krijgen we hier een beloning voor.
Vandaag realiseerden we ons dat we al in het midden van onze zeeweek zijn. Nu nog genieten van de rest van de week.

donderdag 14 maart: fietsdag voor de kleuters

Click to view original image
Niet vergeten om je kleuter een fiets, step, loopfiets, .... mee te geven. Altijd handig dat er een kaartje met de naam aan hangt. Soms lijken fietsjes als twee druppels water op elkaar.
Op die manier kunnen onze kleuters weer heel wat vaardigheden bijleren. Om u gerust te stellen: bij slecht weer, is het binnen te doen.

Blog C Zeeklassen 12 maart 2013

Click to view original image
Zo leuk om 's morgens wakker te worden en meteen een besneeuwde "speelduin" te zien.Op de ene kamer verliep de nacht wat rustiger en gemoedelijker dan op de andere kamer.
Toch startte onze dag met een bezoek aan het Bakkerijmuseum in Veurne.
Daar kregen we een rondleiding in het museum en leerden we over het ontstaan van de bakkerij.
De leerlingen hebben zelf een brood gebakken dat we morgenvroeg bij het ontbijt zullen opsmullen.
Na weeral een super lekkere maaltijd in het zeerestaurant te hebben genuttigd, zijn we naar de vredesklas geweest. Daar kwamen we meer te weten over het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog. We bezochten ook een begraafplaats waar we allerlei opdrachten moesten uitvoeren.
s'Avonds kwamen we in de speelzaal tot rust. Na een lekker warme douche en een dikke knuffel van de juffen liggen de leerlingen zalig te knorren in hun bed.

nieuw turnmateriaal - 12 maart 2013

Vandaag werd het laatste materiaal ingewijd van onze turnzaal. Nog even wachten op nieuwe matten en dan is alles weer tiptop in orde.
Op de foto's kan je het materiaal al in gebruik zien.

Blog zeeklassen 11 maart 2013

Click to view original image
Hallo allemaal,
We zijn goed en veilig aangekomen.
Onze verblijfplaats is erg gezellig. We hebben allemaal een eigen badkamer met douche en toilet op de kamer. Vanmiddag hebben we lekker gegeten in het zeerestaurant. De zeebaas zorgt er voor dat alles hier goed verloopt, zo kunnen we tijdens de maaltijden "boeien" verdienen. Als we met de hele klas heel wat boeien verzameld hebben, krijgen we donderdag extra fuiftijd! Natuurlijk hebben we er al een paar verdiend.
Sommige leerlingen van de klas zagen voor het eerst de Noordzee en waren echt onder de indruk. De golven waren heel hoog. Er was veel wind en het wat erg koud maar we hebben ons goed ingeduffeld en daarna konden we ons goed verwarmen.
De vele schelpen die we hebben verzameld liggen nu te drogen in onze zeeklas.
Na een drukke en fantastische eerste dag zijn we goed gaan slapen en hopen we dat het weer wat warmer zal worden.

Volg onze zeeklassers op deze website! - 9 maart 2013

Click to view original image
Maandag 11 maart vertrekt groep C op zeeklassen.
Elke dag zal er iets op de website gepost worden, zodat u hen van thuis uit toch een beetje kan volgen. Hou dus zeker volgende week de site in het oog!

Beroepenbeurs groep C - 5 maart 2013

Click to view original image
Onze oudste groep begint stilaan klaar te staan om naar het secundair onderwijs te gaan. Om te weten welke richting ze uit willen gaan, is het ook eens goed om stil te staan bij wat ze later willen worden. Ze moesten dan ook heel wat opzoekwerk doen over hun droomberoep. Al dat werk werd voorgesteld aan de hele school met een echte beroepenbeurs. Alle kinderen kregen heel wat informatie over topsporters, toekomstige leerkrachten, managers, elektriciens, kapsters, architecten, dokters en nog heel wat andere beroepen. Hier en daar moest er zelfs een opdracht uitgevoerd worden. Op deze manier zijn alle kinderen heel wat wijzer geworden: van 4-jarigen tot de 12-/13-jarigen.
Bekijk ook maar eens de foto's!

Zet onze school in de kijker! - 4 maart 2013

Wie graag reclame maakt voor onze school, kan vanaf nu een mooie affiche voor het raam hangen. Vraag er gerust een aan de directeur. We geven er met plezier een mee.

Aanmelden nieuwe kinderen

Click to view original image
Niet vergeten!! Vanaf vandaag, 1 maart kan je je kind die geen broer of zus heeft op onze school aanmelden op de website www.meldjeaan.be.

Ben je vergeten om broer of zus in februari aan te melden, kan dit ook vanaf nu.
De mensen die dit vorige week bij de directeur zijn komen doen, zullen ook door hem op de website aangemeld worden.

Voor hulp of uitleg, kan u dinsdag 5 maart in de voormiddag terecht op ons secretariaat.

kalender en nieuwsbrief maart 2013

De nieuwsbrief vindt u onderaan deze pagina en de nieuwe kalender via de link 'kalender' bovenaan.
< 1 ... 69 70 71 72 7374 75 76 77 ... 79 >

Nieuwsbrief

Grootte: 174.25 KB
Geplaatst op 27-09-19
Grootte: 136.08 KB
Geplaatst op 23-08-19
Grootte: 86.57 KB
Geplaatst op 16-08-19
Grootte: 86.57 KB
Geplaatst op 16-08-19
Grootte: 1.55 MB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 768.99 KB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 618.05 KB
Geplaatst op 12-08-18
Verkeer op school 2015
Hey Aleyna
Voorlopig weten we nog niet of we op maandag 20 april of op maandag 4 mei 2020 zullen opstarten. Ik hoop echt zo snel mogelijk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Ik hou jullie via onze site zeker op de hoogte wanneer ik meer weet. Hou je gezond en hopelijk tot snel. Mr Marc
Samira mama van Ayman en Mohamed
Aan alle juffen en de directeur natuurlijk mega bedankt voor het coole Coronafilmpje. De oogjes van de kinderen lichtten helemaal op bij het zien van hun klasjuf. Vele groeten aan heel het zonnebloemteam en keep it safe.
Aleyna
Hallo iedereen, Gaat alles goed konnen we elkaar nu zien. Hopelijk is alles goed met iedereen ? Het is heel moeilijk om de hele dag thuis te blijven voor iedereen. Maar gelukig krijgen we elke dag opdrachten om van thuis te doen en te genieten. Soms ben je heel blij dat het vakantie is maar bij deze situatie niet hoor. En hopelijk gaat het ook goed met jug elke en juf eline en hun kinderen naruurlijk. Ik wil niet dat deze situatie nog lang duurt (het coronavirus). En hopelijk zien we elkaar weer terug. En ik heb een vraagje aan meester Marc. Kan het ook zijn dat we langer thuis moeten blijven want het nieuws zij van dat wede rest can het jaar thuis moeten blijven dus ik dacht dat het kan zijn. Tot gauw Groetjes Aleyna
intissar
Het is echt jammer dat we geen school meer hebben door het corona virus.Dus we hebben jammer genoeg geen lenterapport
Kythana
ik hoopte dat het corona-virus weg was omdat ik naar school wil gaan
Falone
Heyy! Het is wel een tijdje geleden dat ik in deze school zat. Ik weet niet dat de leerkrachten mij zal herkennen haha. Ik wil wel weten als de school veranderd is of is het nog steeds net hetzelfde als vroeger? En hoe gaat het met de leerkrachten? Daar kom ik wel later achter. Oh ja gelukkig nieuw jaar!! Oh wauw ik zeg het nu pas. Fijn haha! Wat ik wou zeggen is dat ik de school heb gemist en ik wens al de kinderen daar een succes en maak het jaar 2020 jouw jaar! Groetjes Falone
hamza
beste school ik,hamza vind het heel leuk om op deze school te zitten ik ben te vreden met de kinderen en ik ben blij om uitgekozen te worden als leerlingenraad ik ga nog ondekken wat er nog te bevaten is dit schooljaar en ik blij met deze school groetjes nog HAMZA
intissar
hallo alemaal.
Zakaria
Beste school Jullie hebben me veel dingens geleerd dank zij jullie ben heel slim goed bedankt school De zonnebloem
Harmony
ik vind 3e leerjaar luek maar het is zo snel nog 6 weken verlov duseve wachten
1234...82>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
EJx
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?