Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

diploma-uitreiking - 27 juni 2013

Click to view original image
Het orgelpunt van het jaar. Het moment dat we afscheid moeten nemen van een groot deel kinderen, maar ook een waar we een groot deel verwelkomen in de lagere school. Heel wat kikkers zijn nu sterk genoeg om vanaf september bij juf Sofie aan de slag te gaan. Daarnaastr nemen we afscheid van 15 leerlingen uit groep C. Ze stromen allemaal uit naar verschillende scholen secundair onderwijs. Het was weer een uniek evenement met zang, dans en uiteraard ook een officieel gedeelte. Een fijne receptie maakte de namiddag af. We wensen ze allemaal veel succes!
(bekijk ook maar eens de foto's)

gezonde lunch met groep C - 27 juni 2013

Click to view original image
U herinnert zich misschien nog dat groep C enkele weken een eigen winkel open hield. De bedoeling was om met de winst naar een pretpark te gaan. Intussen is gebleken dat niet alle inkomsten ook daadwerkelijk winst zijn. Zo moet je rekening houden met onkosten en de inkoopprijs.
Toch bleef er nog genoeg over om zichzelf te trakteren. En na een heel jaar gezonde voeding te eten, mocht het vandaag ietsje losser. er werd gekozen voor de minst schadelijke lunch in de Quick. Welverdiend in elk geval en veel geleerd over de economie.

Een aantal foto's kan je op de fotopagina zien (niet geschikt voor gevoelige magen)

picknick en minigolf - 25 juni 2013

Click to view original image
In deze laatste week hadden we besloten om met heel de lagere school na het zwemmen eerst te gaan minigolfen en daarna een gezellige picknick in het park te houden. Jammer genoeg beslisten de weergoden er anders over. De minigolf kon gelukkig doorgaan. De picknick hielden we dan maar op school maar toen de zon er toch door kwam, hebben we ons nog even uitgeleefd in het park achter de hoek.

Er zijn ook een paar actiefoto's.

springkastelenfestijn - 25 juni 2013

Click to view original image
Er stond de kleuters nog een verrassing te wachten. In de grote zaal stonden twee enorme springkastelen opgesteld. Er werd duchtig gesprongen, getuimeld en geravot. Dank u, directeur!

Leerlingenraad feest! - 24 juni 2013

Click to view original image
De leerlingenraad had het schitterend idee om een mini-schoolfeest te organiseren. Er waren spelletjes, hapjes, een tombola en veel muziek. De opbrengst gaat in de leerlingenkas om later te gebruiken voor de leerlingen.
Enkele sfeerfoto's op onze fotosite.

Staking IBO op 24 juni

Click to view original image
Beste ouders,
Op maandag 24 juni wordt er gestaakt in de kinderopvang. Die dag zal u dan ook geen gebruik kunnen maken van de diensten van IBO. Wilt u hier zeker rekening mee houden?
Voor alle duidelijkheid: DE SCHOOL STAAKT NIET!!
Het is dus een gewone schooldag.

Sportdag lagere school - 18 juni 2013

Click to view original image
De zon lachtte ons toe en gaf ons extra energie om naar de sportterreinen van het Nachtegalenpark te trekken. De leerlingen werden kriskras door elkaar in 6 groepen verdeeld die elk hun coach hadden. Daarna volgde de competitie: een loopspel, verspringen, voetbal, basketbal, honkenvoetbal, kreeftenvoetbal en netbal. Is dit allemaal Chinees voor jou, dan kan je best eens naar de foto's kijken. Juf Elke had dit weer prima georganiseerd!
Na een dag van zweten, sporten en spelen, ging het terug schoolwaarts waar de directeur de prijzen uitdeelde. Het goede nieuw was dat elke ploeg in de top drie belandde. Er waren echter slechts twee winnaars en dat waren de groep van juf Arianne: Waaris, Berivan, Akhbar, Aisata, Malik, Dzhaner, Güldane, Sedef, Nawal, Zakaria en Bayartsogt EN de groep van juf Sofie: Sami, Ayberk, Bilge, Ezgi, Patryk, Iman, Shahab, Andreea, Hammad, Umut, Manu en Yassin. Elke ploeg kreeg een schitterende beker. Maar toch ook aan de anderen een dikke proficiat voor een dag zonder ruzie en vooral sportiviteit.

Groep C aan de muur gezet - 13 juni 2013

Click to view original image
Nu kunstenaar Bob Torfs de meeste lijnen al op onze blinde muur heeft geplaatst, was het de beurt aan de leerlingen van groep C. Zij mochten vandaag starten met het opvullen van de lege kaders. Beschouw het als een soort afscheidsgeschenk, want volgend schooljaar zitten ze bijna allemaal in het secundair.
Op de foto's kan je ze alvast aan het werk zien. er staan zelfs 2 korte filmpjes tussen.

fietsparcours lagere school - 13 juni 2013

Click to view original image
Vandaag mocht heel de lagere school tijdens hun turnles hun fietsbehendigheid eens tonen.
We hadden het fietsparcours van de stad Antwerpen speciaal besteld. Materiaal genoeg om de korte bochtjes, 8-figuren, slalom en de 'hindernisoverwinningen' te showen. Een belangrijke lessenreeks om onze kinderen veilig en behendig met de fiets door het verkeer te loodsen.

kleuters naar het Pirateneiland - 7 juni 2013

Click to view original image
Niet alleen de lagere school ging vrijdag op uitstap. Ook onze kleuters mochten zich uitleven. Zij gingen met de bus naar het Pirateneiland. Nadat ze de piratenkapitein en het piratenschip gepasseerd waren, konden ze hun gangen gaan in het ballenbad, de klim- kruip- en zweeftoestellen en allerhande piratenspelletjes. Een verfrissend ijsje maakte het compleet.
Jammer genoeg was er iets mis met het fototoestel, waardoor we enkel de foto hiernaast konden recupereren maar het was zeker een leuke, energieke dag. Ahoy!
< 1 ... 65 66 67 68 6970 71 72 73 ... 81 >

Nieuwsbrief

Grootte: 174.25 KB
Geplaatst op 27-09-19
Grootte: 136.08 KB
Geplaatst op 23-08-19
Grootte: 86.57 KB
Geplaatst op 16-08-19
Grootte: 86.57 KB
Geplaatst op 16-08-19
Grootte: 1.55 MB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 768.99 KB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 618.05 KB
Geplaatst op 12-08-18
Verkeer op school 2015
Aleyna
Danku wel meester Marc voor de antwoord op mijn vraag. Tot gauw iedereen
Hey Aleyna
Voorlopig weten we nog niet of we op maandag 20 april of op maandag 4 mei 2020 zullen opstarten. Ik hoop echt zo snel mogelijk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Ik hou jullie via onze site zeker op de hoogte wanneer ik meer weet. Hou je gezond en hopelijk tot snel. Mr Marc
Samira mama van Ayman en Mohamed
Aan alle juffen en de directeur natuurlijk mega bedankt voor het coole Coronafilmpje. De oogjes van de kinderen lichtten helemaal op bij het zien van hun klasjuf. Vele groeten aan heel het zonnebloemteam en keep it safe.
Aleyna
Hallo iedereen, Gaat alles goed konnen we elkaar nu zien. Hopelijk is alles goed met iedereen ? Het is heel moeilijk om de hele dag thuis te blijven voor iedereen. Maar gelukig krijgen we elke dag opdrachten om van thuis te doen en te genieten. Soms ben je heel blij dat het vakantie is maar bij deze situatie niet hoor. En hopelijk gaat het ook goed met jug elke en juf eline en hun kinderen naruurlijk. Ik wil niet dat deze situatie nog lang duurt (het coronavirus). En hopelijk zien we elkaar weer terug. En ik heb een vraagje aan meester Marc. Kan het ook zijn dat we langer thuis moeten blijven want het nieuws zij van dat wede rest can het jaar thuis moeten blijven dus ik dacht dat het kan zijn. Tot gauw Groetjes Aleyna
intissar
Het is echt jammer dat we geen school meer hebben door het corona virus.Dus we hebben jammer genoeg geen lenterapport
Kythana
ik hoopte dat het corona-virus weg was omdat ik naar school wil gaan
Falone
Heyy! Het is wel een tijdje geleden dat ik in deze school zat. Ik weet niet dat de leerkrachten mij zal herkennen haha. Ik wil wel weten als de school veranderd is of is het nog steeds net hetzelfde als vroeger? En hoe gaat het met de leerkrachten? Daar kom ik wel later achter. Oh ja gelukkig nieuw jaar!! Oh wauw ik zeg het nu pas. Fijn haha! Wat ik wou zeggen is dat ik de school heb gemist en ik wens al de kinderen daar een succes en maak het jaar 2020 jouw jaar! Groetjes Falone
hamza
beste school ik,hamza vind het heel leuk om op deze school te zitten ik ben te vreden met de kinderen en ik ben blij om uitgekozen te worden als leerlingenraad ik ga nog ondekken wat er nog te bevaten is dit schooljaar en ik blij met deze school groetjes nog HAMZA
intissar
hallo alemaal.
Zakaria
Beste school Jullie hebben me veel dingens geleerd dank zij jullie ben heel slim goed bedankt school De zonnebloem
1234...83>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
J8I
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?