Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Onze leesmama's - elke vrijdag

Click to view original image
Toch eventjes onze leesmama's in de bloemetjes zetten. Elke vrijdagochtend staan ze paraat om met verschillende leerlingen van de lagere school extra te laten lezen.
Opvallend is dat het alledrie moeders van onze kleuter zijn. Daarnaast i er ook nog juf Frieda die elke maandag met een aantal nieuwe kinderen uit de oudste leefgroep extra Nederlandse teksten leest.
Nog een gemeende dank aan de mama's van Andreas, Leòn en Marie en Lieselot!

A1 en A2 naar het MAS - 31 januari 2013

Click to view original image
Donderdag ging onze eerste graad op wandel in de stad. Het einddoel was het MAS. Dit alles was de kers op de taart met het project over België en Antwerpen. In het MAS konden de kinderen dan ook heel wat van de geschiedenis in het echt zien. Het uitzicht van op het dak sloot de uitstap mooi af.
Enkele foto's op onze fotopagina!

Beestenboel in groep C - 29 januari 2013

Click to view original image
In groep C besloten ze om zelf hun maskers te maken. Iedereen maakte zijn eigen dierenkop met behulp van een ballon, krantenpapier en vooral veel behangerslijm.
Kan je raden wie er achter de dierenkop zit?
Probeer maar eens bij 'foto's'

Kleutercircus De Zonnebloem - 29 januari 2013

Click to view original image
Vandaag was de turnzaal een heus circus. Er waren acrobaten, jongleurs, goochelaars, een circusdirecteur... Te veel om op te noemen. Iedereen bleek wel iets te kunnen. En dan was er ook nog vers gemaakte popcorn.
De foto's zijn zeer de moeite!

Forum Lagere school - 25 januari 2013

Click to view original image
Deze keer was het groep B die het forum in elkaar hadden gestoken. Ze hadden zelf het thema circus gekozen en ook helemaal zelf een hel show in elkaar gestoken om de toonmomenten van de andere klassen aan elkaar te lassen. We kwamen allemaal te weten dat groep A heel wat geleerd had over België en de tijd deze maand, groep B zong een knap lied met een leuke (lange) tekst en groep C had heel wat geleerd over de houtindustrie en toonde onder andere hun schorsschilderijen. Ook broeder Jakob in het Nederlands, Frans én Duits werd door iedereen uit volle borst meegezongen. He was weer een prachtig evenement met een dikke proficiat aan groep B.

De foto's kan je intussen ook al bekijken.

Informatie Kikkerklas en A1 - 24 september 2013

Click to view original image
Vandaag konden de ouders kennis maken met de werking in de Kikkerklas (5-jarigen) en het eerste leerjaar. Juf els en juf Sofie legden helde uit wat de kinderen zoal deden en moesten kunnen. Er viel ook heel wat te zien. De ouders gingen heel wat wijzer naar huis

Hotel op stelten in C - 24 januari 2013

Click to view original image
Heel onze bovenverdieping leek wel een 5-sterrenhotel. Er was een receptie, een restaurant, een bar, kamers, een discotheek, kamermeisjes, ...
Dit paste allemaal in het project Kies Raak waar kinderen kennis maken met het secundair onderwijs en de beroepenwereld. En in een hotel kom je hel wat beroepen tegen.
Bekijk zeker de foto's!

interessante link voor moeilijke lezers - 23 januari 2013

Click to view original image
www.gratiskinderboek.nl is een site speciaal voor kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie.

Op deze site staan kinderboeken die GRATIS gedownload kunnen worden. De boeken zijn geschreven voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het leesniveau loopt van midden 3de leerjaar tot einde 6de leerjaar
(Bijna) alle boeken zijn voorzien van illustraties, die gemaakt zijn door studenten van de Kunstacademie Rotterdam en bij een aantal boeken is het nieuwe lettertype Dyslexie toegepast, dat speciaal is ontworpen voor kinderen met dyslexie.
Kinderen reageren bijzonder enthousiast na het lezen van de boeken.
Sinds een week wordt één van de boeken aangeboden met een zgn. page-flip, waarbij de bladzijden omgeslagen kunnen worden op het scherm. De rest van de boeken volgt spoedig.
www.gratiskinderboek.nl is ruim anderhalf jaar in de lucht en er zijn al meer dan 40.000 downloads.
De site is een onderdeel van de Stichting Lezen is Gezond.

Hoe meer kinderen de kans krijgen om te lezen, hoe beter het is.

Niet vergeten !!! - 23 januari 2013

Click to view original image
Op donderdag 24 januari kunnen de ouders een eerste keer kennismaken met de werking in de kikkerklas (5-jarigen) en het eerste leerjaar en hoe de kinderen hierop voorbereid worden.
We starten stipt om 14.00u in de kikkerklas!

Damiaanactie 2013 - vrijdag 18 januari 2013

Click to view original image
Vandaag kregen B en C het bezoek van twee vrijwilligers van Damiaanactie. Damiaanactie is een organisatie voor goede doelen. Ze bestaat sinds 1964. Elk jaar zamelt Damiaanactie geld in om zieke mensen te helpen. Vroeger ging het geld vooral naar melaatsen. Dat zijn mensen die lepra hebben. Vandaag bestrijdt Damiaanactie ook andere ziektes zoals tbc (tbc) en berglepra.Het laatste weekend van januari (25 - 27 januari 2013) is zoals je misschien wel weet het campagneweekend van Damiaanactie. Voor onze leerlingen werd er een film getoond en kregen ze heel wat uitleg over de ziektes die de Damiaanactie ondersteunt en in welke landen.
De nieuwe campagnefilm 'Nicaragua, land van reuzen' vertelt het verhaal van mensen die boven zichzelf uitstijgen om anderen te redden. Dokter Bravo bestrijdt berglepra op de woeste hoogtes en in afgelegen bergdorpjes. Verpleegster Martha geeft tbc-patiënten in hoofdstad Managua een nieuwe toekomst.
Het was een aangrijpende maar zeer interessante film.
De twee mevrouwen die de voorstelling deden, kwamen achteraf zeggen dat dit al de beste groep was waar ze dit aan getoond hebben. "Zeer beleefde, aandachtige en betrokken kinderen!".
< 1 ... 64 65 66 67 6869 70 71 72 >

Nieuwsbrief

Grootte: 1.55 MB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 768.99 KB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 618.05 KB
Geplaatst op 12-08-18
Verkeer op school 2015
kamila
hallo zeeklassen was echt leuk we hebben heel veel leuke dingen gedaan het leukste was bij zee .daag
Aleyna
Hallo iedereen, Ik ben zo blij dat we terug zijn. En nu is het tijd voor eindtoetsen. En ook nog turnen. Ik jeb de lessen van juf elke gemist. Maar bij zewklassen was het turnen anders we moesten twee sporten doen per dag. Een dag in de voormiddag . Een dag in de namiddag . Een keer binnen een keer buiten. En daag iedereen. Groetjes...... Van aleyna
Aleyna
Hoi allemaal Ik kom een paar uren geleden van zeeklassen . We hebben leuke dingen gedaan Bijvoorbeeld: op het strand , in onze kamers,in de knutselkamer . Maar het meeste wat leuk was is bonde avond met het strand . We kregen elke dag vers en lekker eten . En de kinderen als ze naar het vierde gaan kunnen dan weten hoe dat werkt . Ik heb een zandkasteel gebouwd met mijn grup . We zijn ook naar het sea life center geweest ik heb daar iets gekocht van waar ik altijd de zee kan denken
Nisa
Zeeklassen was zo leuk zelfs donderdag avond was superrrr 😍❤️ Ik wou da het langer was maar nu nog examens
Gabriela :)
Het was heel leuk op zeeklassen ik mis het nu al ... Ik ga die week nooit vergeten xxx
Mama van Andreas
Het is heel plezant om te zien dat jullie het daar zo naar jullie zin hebben! Goed dansen op de sjieke avond!
juf Hilde
Dag zeegangers, Zoals ik kan lezen beleven jullie een fantastische tijd in Blankenberge. Sporten, op het strand spelen, schelpjes zoeken en knutselen. Zijn jullie al naar het Sealife center geweest? Zeker doen, hoor!In de school is het maar stilletjes zonder jullie. Ik hoop dat jullie nog veel plezier maken. En geef de juffen maar een dikke knuffel van mij! Tot volgende week!
Samera
Hallo kusjes hoe gaat het op zeeklassen
harmony
als ik in het 4de of het 5de of in de 6de zit wil ik ook naar zeeklassen gaan
harmony
ik vind deze school leuk en ik hoop dat ik door ga ik ben zenuwachtig
1234...80>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
XNI
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?