Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

kalender en nieuwsbrief maart 2013

De nieuwsbrief vindt u onderaan deze pagina en de nieuwe kalender via de link 'kalender' bovenaan.

A1, A2 en B naar Dozenroosje - 25 februari 2013

Click to view original image
Onze drie klassen konden genieten van een muzikale theatervoorstelling over een slapeloze prinses zonder geld maar boordevol dromen,een doofstomme muzikant zonder werk maar overlopend van muziek en een haveloze zwerver zonder woorden maar vol sluimerende idealen...welke grootse fantasieën kunnen er ontstaan als dit trio elkaars vuur aansteken en wie kust dozenroosje uit haar honderdjarige slapeloosheid?
Een leuke voorstelling met een positieve boodschap in Costa (cc St-Andries)

Nieuwe turntoestellen - 18 februari 2013

Click to view original image
Onze turnzaal was intussen ook aan wat vernieuwing toe. Een deel van onze werkmiddelen gingen dan ook naar de nodige nieuwe toestellen en matten zodat zowel de kleuters als de lagere school in optimale en vooral veilige omstandigheden alle nodige materiaal hebben om in de eerste plaats de eindtermen te behalen maar ook om de lessen van juf Elke nog leuker te maken dan ze al waren. Maandag 25 februari zullen de kleuters al het eerst binnengekomen klim- en klautergerief uittesten. De volgende weken zal er nog heel wat binnenkomen.
In elk geval is dit een uitermate goede investering!

de foto's van carnaval staan er NU op

Carnaval - 7 februari 2013

Click to view original image
Het was weer een kleurrijke bende. Na de spannende verkiezingen per klas, kreeg de best verklede van elke klas een mooie prijs. Daarna was de politie paraat om onze carnavalstoet te begeleiden doorheen de buurt. Heel wat ouders konden zich vrij maken om mee op te stappen. Nog even stoppen om het Vliegerlied aan de bewoners van het rusthuis te tonen en dan terug op weg naar school waar voor iedereen een gezond drankje en een lekker hapje wachtte.
De foto's vind je op de fotopagina.

Net vergeten!!

Click to view original image
Donderdag 7 februari om 19.30u: Eerste vergadering van het oudercomité.
Alle geïnteresseerden zijn welkom!

A1 en 2 naar het MAS (deel 2) - 31 januari 2013

Click to view original image
Meester Jonathan heeft vandaag nog even een paar foto's doorgestuurd van de stadswandeling van A1 en A2.
Kijk maar op onze fotoblog.

Poppenkast "De neus" voor de kleuters - 6 februari 2013

Click to view original image
Poppenkast "De Neus" was te gast op onze school met het verhaal De feestneuzen . Een verhaal dat perfect past binnen het thema carnaval . Meneertje Pom ging de kleuters halen, die prompt een feesthoed op hun hoofd kregen. Daarna gingenze samen op zoek naar de feestneuzen.

Daarvoor moesten ze langs Zeurkous, Kletskous, Ruziemaker, Slaper. maar niemand kon of wou feesten Gelukkig liep alles goed af en konden de kinderen met hun hoedje en de gevonden feestneus naar huis.

Het was een superieur verhaal met dans en zang. Iedereen heeft er geweldig van genoten.
Er zijn ook enkele fotootjes gemaakt.

B naar inspecteur Viola in Amuz - 4 februari 2013

Click to view original image
Onze B-keswaren vandaag te gast in kunstencentrum Amuz voor 'inspecteur Viola, een kunsteducatief zoekspel voor de 2de graad van het lager onderwijs.
De kinderen gingen op reis door de tijd waarbij muziek én de muzikant centraal staan. Zowel memorabele feiten als kleine weetjes van componisten of muzikanten uit het verre en het nabije verleden kwamen aan bod.

In het zoekspel gingen ze zelf op onderzoek uit om feiten te verzamelen. Iedere deelnemer kreeg een onvolledige identiteitskaart. Zo kon iemand Johann Sebastian Bach of Wolfgang Amadeus Mozart zijn, terwijl een ander dan weer Franz Liszt, Igor Stravinsky of iemand uit hun entourage was. Tijdens het spel kwamen de kinderen via verhalen, prenten en muzische activiteiten meer over hun personage te weten. Einddoel was de tijdsreis nadien te reconstrueren en hun karakters op de juiste plek op de tijdslijn te plaatsen.

Door de steeds veranderende plaats die deze musici in de maatschappij innamen, ontdekten de leerlingen de evolutie van het beroep muzikant. Hierdoor kregen ze een inzicht in de sociale functie van muziek. Waar en wanneer werd er muziek gemaakt? Wie betaalde de muzikanten? Wie luisterde er naar muziek en waar deden ze dat? Welke rol had /heeft muziek in het dagelijkse leven?

Een ongelooflijk leerzame en leuke ervaring

A1 en A2 bakken wafels - 24 januari 2013

Click to view original image
Tijdens het project over België en Antwerpen, ging het ook over onze eetgewoonten. De authentieke Brusselse wafel mocht daar natuurlijk niet aan ontbreken. Reden genoeg om zelf aan de slag te gaan. Er werd duchtig gewogen, gemengd, geroerd en gebakken. En natuurlijk ook gesmikkeld!
Bekijk enkele foto's op de fotopagina!
< 1 ... 63 64 65 66 6768 69 70 71 72 >

Nieuwsbrief

Grootte: 1.55 MB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 768.99 KB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 618.05 KB
Geplaatst op 12-08-18
Verkeer op school 2015
kamila
hallo zeeklassen was echt leuk we hebben heel veel leuke dingen gedaan het leukste was bij zee .daag
Aleyna
Hallo iedereen, Ik ben zo blij dat we terug zijn. En nu is het tijd voor eindtoetsen. En ook nog turnen. Ik jeb de lessen van juf elke gemist. Maar bij zewklassen was het turnen anders we moesten twee sporten doen per dag. Een dag in de voormiddag . Een dag in de namiddag . Een keer binnen een keer buiten. En daag iedereen. Groetjes...... Van aleyna
Aleyna
Hoi allemaal Ik kom een paar uren geleden van zeeklassen . We hebben leuke dingen gedaan Bijvoorbeeld: op het strand , in onze kamers,in de knutselkamer . Maar het meeste wat leuk was is bonde avond met het strand . We kregen elke dag vers en lekker eten . En de kinderen als ze naar het vierde gaan kunnen dan weten hoe dat werkt . Ik heb een zandkasteel gebouwd met mijn grup . We zijn ook naar het sea life center geweest ik heb daar iets gekocht van waar ik altijd de zee kan denken
Nisa
Zeeklassen was zo leuk zelfs donderdag avond was superrrr 😍❤️ Ik wou da het langer was maar nu nog examens
Gabriela :)
Het was heel leuk op zeeklassen ik mis het nu al ... Ik ga die week nooit vergeten xxx
Mama van Andreas
Het is heel plezant om te zien dat jullie het daar zo naar jullie zin hebben! Goed dansen op de sjieke avond!
juf Hilde
Dag zeegangers, Zoals ik kan lezen beleven jullie een fantastische tijd in Blankenberge. Sporten, op het strand spelen, schelpjes zoeken en knutselen. Zijn jullie al naar het Sealife center geweest? Zeker doen, hoor!In de school is het maar stilletjes zonder jullie. Ik hoop dat jullie nog veel plezier maken. En geef de juffen maar een dikke knuffel van mij! Tot volgende week!
Samera
Hallo kusjes hoe gaat het op zeeklassen
harmony
als ik in het 4de of het 5de of in de 6de zit wil ik ook naar zeeklassen gaan
harmony
ik vind deze school leuk en ik hoop dat ik door ga ik ben zenuwachtig
1234...80>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
6rA
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?