Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Groep B naar het MAS voor jeugdboekenweek - 14 maart 2013

Click to view original image
In het kader van de jeugdboekenweek komt Barbara Van den Eynde Reuzenverhalen vertellen in het Museum Aan de Stroom (MAS°

Wist je dat Antwerpen bijna veertig reuzen telt onder haar bewoners? Al deze grote Antwerpenaren hebben hun eigen verhaal. Maar ook in Azië en Afrika spelen reuzen een belangrijke rol in mythen en sprookjes. In het MAS konden onze leerlingen kennis maken met de reuzen van Antwerpen en luisteren naar spannende reuzenverhalen uit de hele wereld.
Het reuzenverhaal 'Emil' kan je via deze link bekijken en beluisteren: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pNWGjdPS1N0

Blog C Zeeklassen 13 maart 2013

Click to view original image
Na een rustige nacht zaten we met kleine oogjes aan de ontbijttafel, lekker genietend van ons geslaagd zelfgemaakt brood.
Al snel moesten we de sneeuwstorm trotseren en ons naar de zeedijk begeven. Daar zagen we een wit ondergesneeuwd strand met wel honderden zeemeeuwen.
Op de dijk hebben we allemaal een go-cart gehuurd.Na een lange,natte,koude strandwandeling waren we blij dat we ons konden verwarmen met een lekkere kop thee.Ondertussen was Juf Els, onze stagiaire aangekomen en organiseerde een super leuke zee- quiz. We moesten vragen beantwoorden, uitbeelden, zingen en nog veel meer. Na het avondmaal stond er nog een avondspel op het programma. We moesten met speciale zaklampen een code zoeken en later ontcijferen.Sommige leerlingen hadden een beetje bang in de duinen. Als echte speurneuzen hebben we de code kunnen ontcijferen. Vrijdag krijgen we hier een beloning voor.
Vandaag realiseerden we ons dat we al in het midden van onze zeeweek zijn. Nu nog genieten van de rest van de week.

donderdag 14 maart: fietsdag voor de kleuters

Click to view original image
Niet vergeten om je kleuter een fiets, step, loopfiets, .... mee te geven. Altijd handig dat er een kaartje met de naam aan hangt. Soms lijken fietsjes als twee druppels water op elkaar.
Op die manier kunnen onze kleuters weer heel wat vaardigheden bijleren. Om u gerust te stellen: bij slecht weer, is het binnen te doen.

Blog C Zeeklassen 12 maart 2013

Click to view original image
Zo leuk om 's morgens wakker te worden en meteen een besneeuwde "speelduin" te zien.Op de ene kamer verliep de nacht wat rustiger en gemoedelijker dan op de andere kamer.
Toch startte onze dag met een bezoek aan het Bakkerijmuseum in Veurne.
Daar kregen we een rondleiding in het museum en leerden we over het ontstaan van de bakkerij.
De leerlingen hebben zelf een brood gebakken dat we morgenvroeg bij het ontbijt zullen opsmullen.
Na weeral een super lekkere maaltijd in het zeerestaurant te hebben genuttigd, zijn we naar de vredesklas geweest. Daar kwamen we meer te weten over het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog. We bezochten ook een begraafplaats waar we allerlei opdrachten moesten uitvoeren.
s'Avonds kwamen we in de speelzaal tot rust. Na een lekker warme douche en een dikke knuffel van de juffen liggen de leerlingen zalig te knorren in hun bed.

nieuw turnmateriaal - 12 maart 2013

Vandaag werd het laatste materiaal ingewijd van onze turnzaal. Nog even wachten op nieuwe matten en dan is alles weer tiptop in orde.
Op de foto's kan je het materiaal al in gebruik zien.

Blog zeeklassen 11 maart 2013

Click to view original image
Hallo allemaal,
We zijn goed en veilig aangekomen.
Onze verblijfplaats is erg gezellig. We hebben allemaal een eigen badkamer met douche en toilet op de kamer. Vanmiddag hebben we lekker gegeten in het zeerestaurant. De zeebaas zorgt er voor dat alles hier goed verloopt, zo kunnen we tijdens de maaltijden "boeien" verdienen. Als we met de hele klas heel wat boeien verzameld hebben, krijgen we donderdag extra fuiftijd! Natuurlijk hebben we er al een paar verdiend.
Sommige leerlingen van de klas zagen voor het eerst de Noordzee en waren echt onder de indruk. De golven waren heel hoog. Er was veel wind en het wat erg koud maar we hebben ons goed ingeduffeld en daarna konden we ons goed verwarmen.
De vele schelpen die we hebben verzameld liggen nu te drogen in onze zeeklas.
Na een drukke en fantastische eerste dag zijn we goed gaan slapen en hopen we dat het weer wat warmer zal worden.

Volg onze zeeklassers op deze website! - 9 maart 2013

Click to view original image
Maandag 11 maart vertrekt groep C op zeeklassen.
Elke dag zal er iets op de website gepost worden, zodat u hen van thuis uit toch een beetje kan volgen. Hou dus zeker volgende week de site in het oog!

Beroepenbeurs groep C - 5 maart 2013

Click to view original image
Onze oudste groep begint stilaan klaar te staan om naar het secundair onderwijs te gaan. Om te weten welke richting ze uit willen gaan, is het ook eens goed om stil te staan bij wat ze later willen worden. Ze moesten dan ook heel wat opzoekwerk doen over hun droomberoep. Al dat werk werd voorgesteld aan de hele school met een echte beroepenbeurs. Alle kinderen kregen heel wat informatie over topsporters, toekomstige leerkrachten, managers, elektriciens, kapsters, architecten, dokters en nog heel wat andere beroepen. Hier en daar moest er zelfs een opdracht uitgevoerd worden. Op deze manier zijn alle kinderen heel wat wijzer geworden: van 4-jarigen tot de 12-/13-jarigen.
Bekijk ook maar eens de foto's!

Zet onze school in de kijker! - 4 maart 2013

Wie graag reclame maakt voor onze school, kan vanaf nu een mooie affiche voor het raam hangen. Vraag er gerust een aan de directeur. We geven er met plezier een mee.

Aanmelden nieuwe kinderen

Click to view original image
Niet vergeten!! Vanaf vandaag, 1 maart kan je je kind die geen broer of zus heeft op onze school aanmelden op de website www.meldjeaan.be.

Ben je vergeten om broer of zus in februari aan te melden, kan dit ook vanaf nu.
De mensen die dit vorige week bij de directeur zijn komen doen, zullen ook door hem op de website aangemeld worden.

Voor hulp of uitleg, kan u dinsdag 5 maart in de voormiddag terecht op ons secretariaat.
< 1 ... 62 63 64 65 6667 68 69 70 ... 72 >

Nieuwsbrief

Grootte: 1.55 MB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 768.99 KB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 618.05 KB
Geplaatst op 12-08-18
Verkeer op school 2015
kamila
hallo zeeklassen was echt leuk we hebben heel veel leuke dingen gedaan het leukste was bij zee .daag
Aleyna
Hallo iedereen, Ik ben zo blij dat we terug zijn. En nu is het tijd voor eindtoetsen. En ook nog turnen. Ik jeb de lessen van juf elke gemist. Maar bij zewklassen was het turnen anders we moesten twee sporten doen per dag. Een dag in de voormiddag . Een dag in de namiddag . Een keer binnen een keer buiten. En daag iedereen. Groetjes...... Van aleyna
Aleyna
Hoi allemaal Ik kom een paar uren geleden van zeeklassen . We hebben leuke dingen gedaan Bijvoorbeeld: op het strand , in onze kamers,in de knutselkamer . Maar het meeste wat leuk was is bonde avond met het strand . We kregen elke dag vers en lekker eten . En de kinderen als ze naar het vierde gaan kunnen dan weten hoe dat werkt . Ik heb een zandkasteel gebouwd met mijn grup . We zijn ook naar het sea life center geweest ik heb daar iets gekocht van waar ik altijd de zee kan denken
Nisa
Zeeklassen was zo leuk zelfs donderdag avond was superrrr 😍❤️ Ik wou da het langer was maar nu nog examens
Gabriela :)
Het was heel leuk op zeeklassen ik mis het nu al ... Ik ga die week nooit vergeten xxx
Mama van Andreas
Het is heel plezant om te zien dat jullie het daar zo naar jullie zin hebben! Goed dansen op de sjieke avond!
juf Hilde
Dag zeegangers, Zoals ik kan lezen beleven jullie een fantastische tijd in Blankenberge. Sporten, op het strand spelen, schelpjes zoeken en knutselen. Zijn jullie al naar het Sealife center geweest? Zeker doen, hoor!In de school is het maar stilletjes zonder jullie. Ik hoop dat jullie nog veel plezier maken. En geef de juffen maar een dikke knuffel van mij! Tot volgende week!
Samera
Hallo kusjes hoe gaat het op zeeklassen
harmony
als ik in het 4de of het 5de of in de 6de zit wil ik ook naar zeeklassen gaan
harmony
ik vind deze school leuk en ik hoop dat ik door ga ik ben zenuwachtig
1234...80>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
Ysx
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?