Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Dag van de directeur - 31 januari 2018

Click to view original image
Dankjewel aan alle kinderen voor de vele tekeningen, gedichten, tekstjes, kaartjes, knuffels, ... Het was een grote verrassing!

meester Eric

3de leerjaar gaat volksspelen bij de senioren - 16 januari 2018

Click to view original image
Afgelopen donderdag ging ons 3de leerjaar volksspelen beoefenen bij de bewoners van zorgcentrum Vinck-Heyrman. Er werden heel wat, soms vergeten, volksspelen beoefend: tonnen, sjoelen, kegelen en ringwerpen, ... het kwam allemaal aan bod.

Het was weer een gezellige boel voor zowel de bewoners als voor de kinderen. Dat zie je ook op de foto's.

Gedichtendag 2018 - 26 januari 2018

Click to view original image
Een dagje later dan de officiële gedichtendag maar op 25 januari was de helft van de school op uitstap.
Maar zeker niet erg. Alle klassen werden door elkaar gemengd en zo konden de kinderen in verschillende klassen een poëtische workshop volgen.

Op de fotopagina kan je het resultaat bewonderen van de 'rap'-workshop bij juf Claire. Want ook rap is een vorm van poëzie. Je ziet hier kinderen van het 1ste en 2de leerjaar, samen met enkele oudste kleuters. Een perfecte combinatie en een knap resultaat

Oudste kleuters naar het Modemuseum - 25 januari 2018

Click to view original image
Vandaag gingen onze 'kikkers' naar het Modemuseum in de Nationalestraat. Eerst kregen ze een heel interessante rondleiding van een uur met een gids. Daarna mochten ze met stoffen en attributen uit de verkleedkoffer zelf een kostuum samenstellen en ermee over de catwalk. Tenslotte mochten ze zelf kleiding ontwerpen gebaseerd op de ontwerpen van Olivier Theyskens, de ontwerper die er op dit moment een expositie heeft;

Het was een schitterende voormiddag. Dat kan je ook wel zien aan de foto's.

Bericht voor de kinderen die volgend jaar naar het secundair onderwijs gaan

Click to view original image
Ontdek de wereld van het stedelijk secundair onderwijs!
Maak kennis met de 20 scholen, 140 studierichtingen en 5 interessegebieden van het Stedelijk Lyceum.
Met doe-opdrachten verken je de 5 interessegebieden om nadien een bewuste schoolkeuze te kunnen maken.
datum: Zaterdag 20 september 2018 van 9:00 tot 17:00
plaats: Parkloods Park Spoor Noord, Damplein 2, 2060 Antwerpen

5/6de leerjaar op bezoek op Don Bosco - 16 januari 2018

Click to view original image
Vandaag ging onze 3de graad op bezoek in de secundaire school Don Bosco in Hoboken. Ze kregen een rondleiding en maakten kennis met de studierichtingen die je er kan volgen. Zo kregen ze een goed beeld van hoe een secundaire school er echt uitziet en welke technische richtingen er zoal zijn. Ze mochten ook zelf aan de slag in de afdeling auto- en motortechnieken en in het labo.

Een interessante dag die heel wat duidelijk maakte voor hun studiekeuze.
Er zijn ook een aantal foto's gemaakt.

Kleuters bouwen met blokken - 13 januari 2018

Click to view original image
Er werd deze week duchtig gebouwd. Daar leer je heel wat mee. Ruimtelijk inzicht, evenwicht, tellen en natuurlijk mooie gebouwen en torens maken. Kijk maar eens naar de foto's.

De warmste week - december 2017

Click to view original image
Onze koekjesactie bracht 150 op voor dienstencentrum de Markgrave.

Hier zie je het filmpje van Studio Brussel:

Winterfeest - 21 december 2017

Click to view original image
Het miezerige weer voorspelde niet veel goeds, maar ons Winterfeest was toch weer een daverend succes; Zoute en zoute hapjes, de intussen beroemde pizza's van 'Fatma & the mama's', spelletjes, warme drankjes, gerstgrime, vuurkorven maar vooral veel gezelligheid. Een van onze mooiste jaarlijkse evenementen.. Er staan enkele foto's op de fotopagina.

Winterfeest - 21 december 2017

Het miezerige weer voorspelde niet veel goeds, maar ons Winterfeest was toch weer een daverend succes; Zoute en zoute hapjes, de intussen beroemde pizza's van 'Fatma & the mama's', spelletjes, warme drankjes, gerstgrime, vuurkorven maar vooral veel gezelligheid. Een van onze mooiste jaarlijkse evenementen.. Er staan enkele foto's op de fotopagina.
< 1 ... 18 19 20 21 2223 24 25 26 ... 83 >

Nieuwsbrief

Grootte: 381.74 KB
Geplaatst op 13-10-20
Grootte: 67.59 KB
Geplaatst op 22-09-20
Grootte: 1.58 MB
Geplaatst op 29-09-20
Grootte: 91.38 KB
Geplaatst op 28-09-20
Grootte: 1.20 MB
Geplaatst op 29-09-20
Grootte: 225.30 KB
Geplaatst op 25-06-20
Verkeer op school 2015
Harmony
ik ben blij om trug naar school te gaan
intissar
IK ben zoooooo blij dat we volgende week eindelijk naar school kunnen gaan, ik heb het zo erg gemist en ik ook nog blij dat ik weer mijn vrienden kan zien.
hamza
ik vind het jammer dat we terug moeten stoppen met school ik ga al mijn vrienden missen en ook de ook de juffen en ik vond het dit jaar wel een vreemd jaar tot gauw maar weer
ihsaan
ik vind het erg jammer dat we zo onze schooljaar moeten sluiten:(
hamza
ik vond het jammer door het covid 19 en ik miste al mijn vrienden maar ik vind het leuk om terug naar school te gaan
Nisrine
heey, Hoe gaat het met jullie? met mij althans goed, Dit zijn echt rare tijden, Ik hoop echt dat jullie het beste uit deze periode halen. Geniet er van, en hopelijk geraakt alles zo snel mogelijk weer normaal :3
Aleyna
Danku wel meester Marc voor de antwoord op mijn vraag. Tot gauw iedereen
Hey Aleyna
Voorlopig weten we nog niet of we op maandag 20 april of op maandag 4 mei 2020 zullen opstarten. Ik hoop echt zo snel mogelijk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Ik hou jullie via onze site zeker op de hoogte wanneer ik meer weet. Hou je gezond en hopelijk tot snel. Mr Marc
Samira mama van Ayman en Mohamed
Aan alle juffen en de directeur natuurlijk mega bedankt voor het coole Coronafilmpje. De oogjes van de kinderen lichtten helemaal op bij het zien van hun klasjuf. Vele groeten aan heel het zonnebloemteam en keep it safe.
Aleyna
Hallo iedereen, Gaat alles goed konnen we elkaar nu zien. Hopelijk is alles goed met iedereen ? Het is heel moeilijk om de hele dag thuis te blijven voor iedereen. Maar gelukig krijgen we elke dag opdrachten om van thuis te doen en te genieten. Soms ben je heel blij dat het vakantie is maar bij deze situatie niet hoor. En hopelijk gaat het ook goed met jug elke en juf eline en hun kinderen naruurlijk. Ik wil niet dat deze situatie nog lang duurt (het coronavirus). En hopelijk zien we elkaar weer terug. En ik heb een vraagje aan meester Marc. Kan het ook zijn dat we langer thuis moeten blijven want het nieuws zij van dat wede rest can het jaar thuis moeten blijven dus ik dacht dat het kan zijn. Tot gauw Groetjes Aleyna
1234...83>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
aKD
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?