Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Jongste kleuters: theater "Springbok" - 19 maart 2018

Click to view original image
Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van onze scholengemeenschap, werden de jongste kleuters getrakteerd op theater op school. Het gezelschap Picalili presenteerde he acrobatietheater "Springbok". Theater met heel wat halsbrekende toeren. Zowel onze kleuters als de kleuters van basisschool Afrist Zuid hebben er van genoten.

2de leerjaar B: koken met senioren - 15 maart 2018

Click to view original image
Vandaag mocht het 2de leerjaar B naar het zorgcentrum Vinck-Heyman. Ze gingen er koen met de bewoners. Samen maakten ze een heerlijke exotische fruitsla. En het resultaat werd samen lekker opgesmikkeld.
On ze kinderen kregen (weeral) heel veel complimenten omdat ze zo vriendelijk en beleefd zijn. Proficiat!

Er zijn ook enkele foto's.

4de leerjaar naar de Zoo - 15 maart 2018

Click to view original image
Het 4de leerjaar trotseerde het miezerige weer en trok naar de Antwerpse Zoo. Ze volgden in de voormiddag een rondleiding 'Handige Harry's', een workshop over hoe mens & dier zich aan hun leefomgeving aanpassen. Het was zeer leerrijk. De leerlingen waren erg geboeid en kregen zelfs complimenten van de gids. In de namiddag gingen ze ook nog naar de Zeeleeuwenshow.

Er zijn ook enkele foto's gemaakt.

5/6de leerjaar: Weet wat je eet - 12 maart 2018

Click to view original image
Vandaag ging onze oudste groep naar het ter Rivierenhof. Op de kinderboerderij daar werden ze opgewacht voor een intensieve workshop met de titel "Weet wat je eet".
Is de koe gelukkiger in de weide dan in de stal? En de kip, loopt ze liever op het erf dan in een hokje te zitten? Dit waren al enkele stellingen waarmee de kinderen in groepjes aan de slag gingen.
Want bijna elke dag ligt er bij heel wat gezinnen een lekker stuk vlees op je bord. Maar waar komt dit vandaan? Met heel de klas gingen we op onderzoek naar wat er moet gebeuren voor een dier, een eitje of een stuk kaas op je bord belandt. We leerden ook dat we zelf mee kunnen bepalen hoe ons voedsel geproduceerd wordt.
Een zeer leerzame dag. Enkel wat jammer van de regen tegen de middag.

Pyjamadag: stem op je klas! - 12 maart 208

Click to view original image
Onze kinderen deden massaal mee met de "Pyjamadag" afgelopen vrijdag.

Op de website van bednet kan je stemmen op hun klasfoto. De klassen met de meeste stemmen kunnen een leuke prijs winnen zoals een filmvoorstelling.
Gaan naar de website van bednet (bednet.be/pyjamadag) en stem op een klas van onze school. Onze school staat vermeld als gvbs De Zonnebloem.

Week van de vrijwilliger 5-11maart 2018

Click to view original image
We willen hier de vrijwilligers die bij ons op school hun steentje bijdragen eens hartelijk bedanken.

De leesmoeders: Sylvia en Elisabeth en de mama van Yagmur
De middagtoezichters: Ralph, Leyla, Charlie, Marleen,Linda, Paula en Hilde
Onze administratieve hulp: Nick (die ook leesbuddy is)

Bedankt voor jullie tijd en moeite!

Pyjamadag tvv Bednet - 9 maart 2018

Click to view original image
Ook onze school deed mee aan de pyjamadag. Hiermee tonen we dat we solidair zijn met de zieke kinderen die van thuis uit de lessen volgen. Dit kan dankzij de organisatie Bednet die hen voorziet van de nodige apparatuur om van thuis uit de lessen te kunnen volgen via webcam.

bedankt aan iedereen die in pyjama naar school kwam!

Kunstig recycleren 1B - 05 maart 2018

Click to view original image
De eerste graad (1ste en 2de leerjaar) werken samen aan een project over afval en recyclage.er zin heel wat activiteiten waarbij ze leren hoe de recyclage in zijn werk gaat, hoe je afval moet sorteren en ook wat je met afval nog allemaal kan doen. Bijvoorbeeld kunst creëren.

Op de fotopagina zie je de kinderen van het 1ste leerjaar B aan het werk. Ze maken prachtige kunstwerken met afvalmateriaal.

Verteltheater "De Belleman" te gast - 01 maart 2018

Click to view original image
Een hele dag theater op school voor alle leeftijden. Dat was de opdracht voor "de Belleman". We verdeelden de kinderen in 4 leeftijdsgroepen en De Belleman zorgde voor 4 verschillende vertellingen.

En iedereen deed enthousiast mee met de vier verhalen. Voor de kleuters "Muis" en "de kabouterschat" , voor 1, 2 en 3 Prins Blauwerd en voor 4, 5 en 6 werd het "Maanwachter".

Ze hebben er van genoten.

Bezoek schepen Marinower - 28 februari 2018

Click to view original image
Vandaag hoog bezoek. De Antwerpse schepen van Onderwijs, Claude Marinower, kwam ons voor de tweede keer een bezoekje brengen. De tijd was te kort om in alle klassen langs te gaan, maar hij heeft toch wel heel wat klassen bezocht en was zeer tevreden over wat hij zag.
< 1 ... 16 17 18 19 2021 22 23 24 ... 83 >

Nieuwsbrief

Grootte: 381.74 KB
Geplaatst op 13-10-20
Grootte: 67.59 KB
Geplaatst op 22-09-20
Grootte: 1.58 MB
Geplaatst op 29-09-20
Grootte: 91.38 KB
Geplaatst op 28-09-20
Grootte: 1.20 MB
Geplaatst op 29-09-20
Grootte: 225.30 KB
Geplaatst op 25-06-20
Verkeer op school 2015
Harmony
ik ben blij om trug naar school te gaan
intissar
IK ben zoooooo blij dat we volgende week eindelijk naar school kunnen gaan, ik heb het zo erg gemist en ik ook nog blij dat ik weer mijn vrienden kan zien.
hamza
ik vind het jammer dat we terug moeten stoppen met school ik ga al mijn vrienden missen en ook de ook de juffen en ik vond het dit jaar wel een vreemd jaar tot gauw maar weer
ihsaan
ik vind het erg jammer dat we zo onze schooljaar moeten sluiten:(
hamza
ik vond het jammer door het covid 19 en ik miste al mijn vrienden maar ik vind het leuk om terug naar school te gaan
Nisrine
heey, Hoe gaat het met jullie? met mij althans goed, Dit zijn echt rare tijden, Ik hoop echt dat jullie het beste uit deze periode halen. Geniet er van, en hopelijk geraakt alles zo snel mogelijk weer normaal :3
Aleyna
Danku wel meester Marc voor de antwoord op mijn vraag. Tot gauw iedereen
Hey Aleyna
Voorlopig weten we nog niet of we op maandag 20 april of op maandag 4 mei 2020 zullen opstarten. Ik hoop echt zo snel mogelijk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Ik hou jullie via onze site zeker op de hoogte wanneer ik meer weet. Hou je gezond en hopelijk tot snel. Mr Marc
Samira mama van Ayman en Mohamed
Aan alle juffen en de directeur natuurlijk mega bedankt voor het coole Coronafilmpje. De oogjes van de kinderen lichtten helemaal op bij het zien van hun klasjuf. Vele groeten aan heel het zonnebloemteam en keep it safe.
Aleyna
Hallo iedereen, Gaat alles goed konnen we elkaar nu zien. Hopelijk is alles goed met iedereen ? Het is heel moeilijk om de hele dag thuis te blijven voor iedereen. Maar gelukig krijgen we elke dag opdrachten om van thuis te doen en te genieten. Soms ben je heel blij dat het vakantie is maar bij deze situatie niet hoor. En hopelijk gaat het ook goed met jug elke en juf eline en hun kinderen naruurlijk. Ik wil niet dat deze situatie nog lang duurt (het coronavirus). En hopelijk zien we elkaar weer terug. En ik heb een vraagje aan meester Marc. Kan het ook zijn dat we langer thuis moeten blijven want het nieuws zij van dat wede rest can het jaar thuis moeten blijven dus ik dacht dat het kan zijn. Tot gauw Groetjes Aleyna
1234...83>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
vQ1
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?