Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Pyjamadag tvv Bednet - 9 maart 2018

Click to view original image
Ook onze school deed mee aan de pyjamadag. Hiermee tonen we dat we solidair zijn met de zieke kinderen die van thuis uit de lessen volgen. Dit kan dankzij de organisatie Bednet die hen voorziet van de nodige apparatuur om van thuis uit de lessen te kunnen volgen via webcam.

bedankt aan iedereen die in pyjama naar school kwam!

Kunstig recycleren 1B - 05 maart 2018

Click to view original image
De eerste graad (1ste en 2de leerjaar) werken samen aan een project over afval en recyclage.er zin heel wat activiteiten waarbij ze leren hoe de recyclage in zijn werk gaat, hoe je afval moet sorteren en ook wat je met afval nog allemaal kan doen. Bijvoorbeeld kunst creëren.

Op de fotopagina zie je de kinderen van het 1ste leerjaar B aan het werk. Ze maken prachtige kunstwerken met afvalmateriaal.

Verteltheater "De Belleman" te gast - 01 maart 2018

Click to view original image
Een hele dag theater op school voor alle leeftijden. Dat was de opdracht voor "de Belleman". We verdeelden de kinderen in 4 leeftijdsgroepen en De Belleman zorgde voor 4 verschillende vertellingen.

En iedereen deed enthousiast mee met de vier verhalen. Voor de kleuters "Muis" en "de kabouterschat" , voor 1, 2 en 3 Prins Blauwerd en voor 4, 5 en 6 werd het "Maanwachter".

Ze hebben er van genoten.

Bezoek schepen Marinower - 28 februari 2018

Click to view original image
Vandaag hoog bezoek. De Antwerpse schepen van Onderwijs, Claude Marinower, kwam ons voor de tweede keer een bezoekje brengen. De tijd was te kort om in alle klassen langs te gaan, maar hij heeft toch wel heel wat klassen bezocht en was zeer tevreden over wat hij zag.

Kleuters turnen bij de senioren - 21 februari 2018

Click to view original image
Vandaag gingen onze oudste kleuters turnen met de senioren van zorgcentrum Vinck-Heyrman. Het was al snel duidelijk dat onze kinderen heel populair zijn in het zorgcentrum.

Er werd Same geturnd en als afsluiter een echte hockeymatch gehouden. De rode ploeg won van de gele ploeg maar iedereen kreeg dezelfde prijs. Een lekker drankje en een koekje.

Verkeerde Week, dag 4: "verkeerde schoenen"-dag

Click to view original image
Ook vandaag liepen er weer rare figuren rond op onze school. heel wat juffen en kinderen trokken hun meest verkeerde schoencombinaties aan. Het was een gekke bende vandaag.

Verkeerde week, dag 3 - Gekkesnoetendag en workshops

Click to view original image
Vandaag mocht je je gekste snoet opzetten. Vervolgens gingen we met de hele school aan de slag. Alle kinderen werden door elkaar gemengd en konden in verschillende klassen en workshop volgen rond het thema carnaval.
Er werd heel wat geknutseld, gebakken, gedanst, ...

Verkeerde week, dag 2: Groen!

Click to view original image
Vandaag stond heel de dag in het teken van groen:
1. Dikketruiendag (de verwarming ging zo goed als uit)
2. Alle kinderen mochten in het thema groen verkleed komen. Truien verkleed met bloemen of planten, als kon.
3. We adopteerden vandaag afgedankte plantjes om zo onze school te vergroenen.

We hebben op een dag weer heel wat doelstellingen bereikt las "Milieu-Op-School"-school en ook gewoon als fijne school.

Move tegen pesten

Click to view original image
Ook wij doen natuurlijk mee aan de 'Move tegen pesten' en onderschreven het 'manifest'. Dat wil zeggen:
1. Ik vind pesten niet ok en zal er nooit aan meedoen.
2. Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Als je me deze 4 punten akkoord bent, zet je vier stippen op je hand.

Verkeerde week, dag 1: Binnenstebuiten - 5 februari 2018

Click to view original image
De jaarlijkse Gekke Week is van start gegaan!
Dag 1 was de "binnenstebuitendag". Iedereen mocht zijn kleding binnenstebuiten, achterstevoren of ondersteboven aantrekken vandaag.

Heel wat kinderen hebben aan de oproep gevolg gegeven.
Kijk maar eens op de fotopagina!
< 1 ... 9 10 11 12 1314 15 16 17 ... 75 >

Nieuwsbrief

Grootte: 174.25 KB
Geplaatst op 27-09-19
Grootte: 136.08 KB
Geplaatst op 23-08-19
Grootte: 86.57 KB
Geplaatst op 16-08-19
Grootte: 86.57 KB
Geplaatst op 16-08-19
Grootte: 1.55 MB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 768.99 KB
Geplaatst op 12-08-18
Grootte: 618.05 KB
Geplaatst op 12-08-18
Verkeer op school 2015
hamza
hallo allemaal, vandaag is de sint langs gekomen. en het was heel gezellig met de sint. we hebben spelletje gespeeld in de klas. en2 toetsen . - 1van wiskunde en 1 van taal.(maar het waren makkelijke toetsen voor wie het niet weet.) het was fijn een berichtje te sturen.en tot maandag 9/12/2019
Aleyna
Hallo iedereen. Ik ben het weer. Morgen komt de sint weer langs. En iedereen heeft zeker zijn schoentje gelegt ?
Nisrine
heeey, t is echt fijn om bij de foto's , foto's van 3-4 jaar geleden te zien.En ook de vernaderingen school zelf. ik mis jullie wel maar ik wens jullie veel geluk met jullie toetsen en al! Groetjes, Nisrine
hamza
hoi,het was vandaag een verkiezing van de leerlingenraad en ik ben de volkstegenwoordiger geworden en dat vond ik echt leuk bedankt voor het lezen
Aleyna
Hoi iedereen , Vandaag waren er verkiezingen van de leerlingenraad eigenlijk wou ik leerlingenraad zijn maar ik ben mosketier geworden en ik zeg bravo tegen onze nieuwe leerlingenraad en ik hoop dat we en mooi jaar zullen hebben met onze nieuwe leerlingenraad en nog een goeidag Aleyna
SEHER :)
Hallo allemaal, Ik ging vandaag op school slapen en was heel leuk!!!
Aleyna
Hallo iedereen Moregn gaan we naar den deugeniet ik ben zo spannend en het zal echt leuk zijn
Seher
Hallo allemaal, Ik had een berichtje gestuurd en ik wie het niet ik ben wel een beetje boos daardoor!!! Direct na zeeklassen ging ik een berichtje sturen mijn berichtje ging na juf Hilde komen maar in plaats daarvan..... Ik wilde gewoon zeggen dat ik hopelijk doorgaat naar het middelbaar A richting ik zal jullie volgend jaar zeker 1keer bezoeken als ik doorgaat. Tot maandag, Groetjes, SEHER ,......
Aleyna
Hoi iedreen, We hebben vandaag 14/6/2019 Fietsparkkoer gedaan. Remmen,slalommen. We moesten ook in de klas Een tekening maken op die tekening stond in het begin op dat blaadje mensen met het strand een water gesproeid we moesten iets tekenen dat die mensen denk oei wat gebeurt er en moesten we een prenten verhaal zonder teks zo ongeveer En nog een fijne weekend Groetjes aleyna ♡♡
Aleyna
Beste school Jullie weten dat we deze maand afscheid nemen van onze laatste schoolmaand en om dit afteronden ga ik met mijn vriendinnen spelen ik ga jullie allemaal missen ❤ Volgend jaar gaan we weer een goede school start maken . En nu omdat het bijna zomervakantie mooi weer. Als ik naar de berichten van deze schooljaar denk ik aan wat ik deze jaar hebt gedaan 🙂🙂 Groetjes nog ALEYNA ❤❤❤
1234...81>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
pbq
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?