Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Kleuters

Click to view original image
Klop klop, klop,
Deurtje open,dan kom je in onze leuke klasjes binnengelopen!

Wie zijn wij?
Onze kleuterschool heeft drie leefgroepen: de blauwe , de gele ) en de rode klas.
In elke klas zitten kleuters van 2,5 tot 5 jaar om samen allerlei nieuwe dingen te ontdekken. Elke klas heeft een vaste klasjuf.
Daarnaast staan er drie plusjuffen in voor de meer individuele ondersteuning in de klas zodat elke leeftijd ook op zijn eigen niveau kan werken.

Ook krijgen onze kleuters per leeftijdsgroep twee maal per week turnles van onze turnjuf.

Onze school = een brede school

Een Brede School zorgt ervoor dat een kind brede ontwikkelingsmogelijkheden aangereikt krijgt.
Dit gebeurt doordat de school samenwerkt met andere partners en samen oog heeft voor de lichamelijke, sociale, culturele en emotionele ontwikkeling van de jongeren.
Wie zijn onze partners?

 • Het bejaardentehuis Vinck-Heyrman
 • Jeugdwerking Kras Zuid
 • cc Costa, Sint-Andries
 • Cobesko (Sinterklaasfeest, Pasen en Sportdag ism BLOSO)
 • Sociale werkplaats De Sleutel/ Weerwerk
 • Randstad Interim met stageprojecten
 • Studenten van de Hogeschool
 • Algemeen Onderwijsbeleid Stad Antwerpen (Samen tot aan de meet)
 • Het ecohuis
 • KdG-hogeschool
 • Omnisport Vlaanderen
 • Sport Antwerpen

Erasmusproject Eruopa rond de toekomst

Het project Brede School verliep over drie schooljaren en werd financieel gesteund door het Stimuleringsfonds van Stad Antwerpen. Ondanks dat het project Brede School werd stopgezet, willen wij als school toch als brede school blijven verdergaan.

Geschiedenis van onze school

De Zonnebloem bestaat al heel lang en heeft al een echte geschiedenis achter de rug.
Vroeger was dit de parochiale meisjesschool Sint Jozef en behoorde ze tot de parochie van Sint Laurentius, maar de parochiescholen verdwenen. De school werd opgenomen door Centraal Katholiek Schoolcomité. Deze instelling zorgt mee voor de bescherming en het behoud van het katholieke onderwijs in Antwerpen. Aanvankelijk was de school een wijkafdeling van het Onze Lieve Vrouw Instituut op de Amerikalei.
In het jaar 1984 vond een herstructurering plaats. De Sint Jozefschool was niet langer verbonden aan het Onze Lieve Vrouw instituut op de Amerikalei maar vormde samen met Sint Walburgis Kronenburgstraat en Het Ballonnetje in de Aalmoezeniersstraat een nieuwe scholengemeenschap. De Sint Jozefschool werd de hoofdschool onder de directie van mevr. J. Van Zeeland.
Aanvankelijk werd het gemengde onderwijs slechts toegestaan tot en met het tweede leerjaar. Reeds na korte tijd werd hiervan afgestapt en de school werd volledig gemengd.
Er werd dan voor een andere naam gekozen: De Zonnebloem. Deze keuze werd niet zomaar lukraak gemaakt. Wij zien onze kinderen als zonnebloemen.
Elke bloem is anders en elke bloem heeft water, licht en goede verzorging nodig om te kunnen groeien. De kinderen van onze school willen we ook verzorgen zodat ze kunnen groeien tot volwaardige jonge mensen die wel kunnen terugdenken aan een mooie tijd op hun school in de Van Trierstraat.
In het begin van de 21e eeuw werd er opnieuw een herstructurering doorgevoerd waarbij De Zonnebloem met De Toverbol gefuseerd werd onder één directie. Sinds september 2011 werden de Toverbol en de Zonnebloem beiden een autonome school met elk hun eigen directeur. Wendy Desmet, die de twee scholen al enkele jaren geleid had, werd de directeur van de Toverbol en Eric d'Hooghe die 7 jaar directeur was op de Zonnebloem werkt nu voor de VLOR in Brussen en vandaag is Marc Franck directeur van de Zonnebloem.

Theaterbezoek

Click to view original image
We proberen onze kinderen zoveel mogelijk van theater te laten genieten. Alles binnen de mogelijkheden van de maximumfactuur. Zo proberen we vaak een gratis try out mee te pikken of een voorstelling aan lagere prijs te bemachtigen. Voor de kleuters komt het theater naar school zodat alle kleuters kunnen meegenieten van professioneel theater. We willen met deze bezoeken de taligheid van de kinderen bevorderen, hun creativiteit in leven houden en ze uiteraard ook gewoon laten genieten.
Verkeer op school 2015
ihsaan
ik vind het erg jammer dat we zo onze schooljaar moeten sluiten:(
hamza
ik vond het jammer door het covid 19 en ik miste al mijn vrienden maar ik vind het leuk om terug naar school te gaan
Nisrine
heey, Hoe gaat het met jullie? met mij althans goed, Dit zijn echt rare tijden, Ik hoop echt dat jullie het beste uit deze periode halen. Geniet er van, en hopelijk geraakt alles zo snel mogelijk weer normaal :3
Aleyna
Danku wel meester Marc voor de antwoord op mijn vraag. Tot gauw iedereen
Hey Aleyna
Voorlopig weten we nog niet of we op maandag 20 april of op maandag 4 mei 2020 zullen opstarten. Ik hoop echt zo snel mogelijk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Ik hou jullie via onze site zeker op de hoogte wanneer ik meer weet. Hou je gezond en hopelijk tot snel. Mr Marc
Samira mama van Ayman en Mohamed
Aan alle juffen en de directeur natuurlijk mega bedankt voor het coole Coronafilmpje. De oogjes van de kinderen lichtten helemaal op bij het zien van hun klasjuf. Vele groeten aan heel het zonnebloemteam en keep it safe.
Aleyna
Hallo iedereen, Gaat alles goed konnen we elkaar nu zien. Hopelijk is alles goed met iedereen ? Het is heel moeilijk om de hele dag thuis te blijven voor iedereen. Maar gelukig krijgen we elke dag opdrachten om van thuis te doen en te genieten. Soms ben je heel blij dat het vakantie is maar bij deze situatie niet hoor. En hopelijk gaat het ook goed met jug elke en juf eline en hun kinderen naruurlijk. Ik wil niet dat deze situatie nog lang duurt (het coronavirus). En hopelijk zien we elkaar weer terug. En ik heb een vraagje aan meester Marc. Kan het ook zijn dat we langer thuis moeten blijven want het nieuws zij van dat wede rest can het jaar thuis moeten blijven dus ik dacht dat het kan zijn. Tot gauw Groetjes Aleyna
intissar
Het is echt jammer dat we geen school meer hebben door het corona virus.Dus we hebben jammer genoeg geen lenterapport
Kythana
ik hoopte dat het corona-virus weg was omdat ik naar school wil gaan
Falone
Heyy! Het is wel een tijdje geleden dat ik in deze school zat. Ik weet niet dat de leerkrachten mij zal herkennen haha. Ik wil wel weten als de school veranderd is of is het nog steeds net hetzelfde als vroeger? En hoe gaat het met de leerkrachten? Daar kom ik wel later achter. Oh ja gelukkig nieuw jaar!! Oh wauw ik zeg het nu pas. Fijn haha! Wat ik wou zeggen is dat ik de school heb gemist en ik wens al de kinderen daar een succes en maak het jaar 2020 jouw jaar! Groetjes Falone
1234...83>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
GoK
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?