Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Schoolvisie, pedagogisch project, reglement en informatie

Click to view original image
Voor onze schoolvisie, verwijzen we u graag door naar het volgende schoolreglement dat jaarlijks aangepast op onze website wordt geplaatst, maar dat ook eventueel in kopie-vorm kan gevraagd worden:

Onze schoolvisie werd trouwens prachtig weergegeven op de grote speelplaatsmuur. Een kunstwerk van Bob Torfs, samen met de kinderen die toen in het 5de en 6de leerjaar zaten. Vandaag werkt Bob aan een Anti-pestmuur, aan en positieve muur alsook aan leuke grondtekeningen voor de kinderen in de grote zaal (autoparcours, getallen-octopus)

De laatste versie van onze schoolbrochure vindt u onderaan de 'Nieuws'-pagina bij de nieuwsbrieven. Deze is opgedeeld in 3 delen: informatie, pedagogisch project en reglement.

Lagere school

Click to view original image
Ook onze lagere school bestaat uit 6 groepen.

In elke groep zitten kinderen die voor de verschillende vakken op hun eigen niveau werken. Hiervoor worden ze zeer sterk getraind in het zelfstandig verwerken van opdrachten. Op vlak van zelfstandige werkvormen zijn wij dan ook een school die opgenomen is in de cursussen van de
verschillende lerarenopleidingen van Antwerpen en Amsterdam, waarvan de studenten ons regelmatig bezoeken en bevragen. De positieve feedback van de verschillende
secundaire scholen, waar onze leerlingen terecht komen, overtuigt ons van de sterkte van onze methodieken.
Daarnaast zijn we ook voortrekkerschool van het project 'Samen tot aan de meet' van de stad Antwerpen. Dit project omvat scholen die willen werken aan initiatieven die het zittenblijven beperken.

Om deze werking te kunnen volhouden, hebben we ook in onze lagere school een sterk ondersteuningsprogramma en werken we volgens het Zorgcontinuüm in samenwerking met het CLB, Antwerpen . Daarbij zorgen onze plusjuffen voor de ondersteuning in de verschillende klassen.

Openluchtklassen

Click to view original image
De kleuters en het 1ste en 2de leerjaar gaan jaarlijks een dag naar de kinderboerderij, de zoo of de zee. De 2de en 3de graad gaan op meerdaagse uitstap (sportweek). Waar we naartoe gaan is afhankelijk van het aanbod. Tot nu toe was dit op natuur- of zeeklassen. De laatste tijd vooral ook sport-, stads- of creaklassen zijn. Op deze uitstappen wordt er heel wat geleerd dat je binnen de schoolmuren onmogelijk kan ervaren, zowel pedagogisch als sociaal. Daarnaast ontwikkelen de kinderen heel wat sociale vaardigheden en ervaring in zelfstandig werken. Naast deze openluchtklassen proberen we zoveel mogelijk buiten de muren van de school te gaan kijken. Museumbezoek, de Antwerpse Zoo, de Antwerpse haven en binnenstad, de brandweer, het Rivierenhof en nog tal van uitstappen worden in onze werking ingepland.
Met het team werken we ook samen met enkele Europese partners rond het thema Toekomst.

Koffiemoment

Click to view original image
Elke vrijdagochtend staat er koffie, thee en koekjes klaar voor de ouders die hun kinderen naar school brengen. Op deze manier kan er informeel gepraat worden over school en kinderen. Er zijn telkens leerkrachten aanwezig en ook de directeur, die je anders ook elke dag aan de poort kan aanspreken.
Tijdens de Corona-periode zullen we tijdelijk moeten annuleren.

Winterfeest

Click to view original image
De laatste donderdag voor de Kerstvakantie (wintervakantie) organiseert de school telkens een winterfeest voor onze kinderen en hun ouders. Vanaf 15-18u is iedereen welkom bij het haardvuurtje.
Met de opbrengst kopen we pedagogisch materiaal voor onze kinderen en onze school !

Bibliotheek

Click to view original image
Dank zij de ondersteuning van het projectenfonds van de stad Antwerpen konden wij ons Bibproject realiseren voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar. .We hopen door dit initiatief op vele enthousiaste lezers op onze school met heel wat leesplezier. De bib is gratis en elke leerling krijgt een lezerskaart. Het boek dat ze uitlenen, wordt op de lezerskaart genoteerd. Er worden per klas ook boekenboxen besteld bij de bibliotheek, deze worden maandelijks vernieuwd.

Het 4de, 5de en 6de leerjaar gaat naar de bibliotheek in de Brederodestraat.
Ook de oudste kleuters gaan per schooljaar een 3-tal keer naar de bib in de Brederodestraat.

Spelotheek

Click to view original image
Onze spelotheek werd onlangs opgefrist. Vrijdagochtend om de 2 weken, kunnen de ouders van onze kleuters en het eerste leerjaar gratis een spel ontlenen om thuis te spelen. Na een week plezier wordt het spel terug gebracht en kies je een ander leuk spel. De spelletjes zijn onderverdeeld per leeftijdscategorie en sluiten aan bij wat er in de klas gespeeld wordt. Spelletjes spelen in het gezin bevordert het spreken en is tevens sociaal ook erg belangrijk voor uw kind.

CKSA

Click to view original image
Onze school maakt deel uit van het CKSA, het Centraal Katholiek Schoolcomité van Antwerpen.
Op dit ogenblik beheren ze 36 scholen in het gewoon en buitengewoon basisonderwijs en in het buitengewoon secundair onderwijs.

CLB De Wissel

Click to view original image
Onze school werkt samen met het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding)
De Wissel Antwerpen - Campus Zuid.Onze begeleider is Sebastiaan Pandelaers

Sport

Click to view original image
Onze school heeft een echte sportjuf. Juf Elke is er zowel voor de kleuterschool als voor de lagere school. We spelen spelletjes, klimmen, springen, glijden, klauteren, hinkelen, basketballen, voetballen, tennissen, zwemmen, dansen, turnen,

Onze kinderen gaan jaarlijks met 4 5 6 LS op sportweek, een jaarlijkse sportdag, zwemmen, tweewekelijks loopkwartiertje op de speelplaats en turnen geven onze kinderen voldoende beweging.

Kortom we zijn een sportieve school.
Verkeer op school 2015
Harmony
ik ben blij om trug naar school te gaan
intissar
IK ben zoooooo blij dat we volgende week eindelijk naar school kunnen gaan, ik heb het zo erg gemist en ik ook nog blij dat ik weer mijn vrienden kan zien.
hamza
ik vind het jammer dat we terug moeten stoppen met school ik ga al mijn vrienden missen en ook de ook de juffen en ik vond het dit jaar wel een vreemd jaar tot gauw maar weer
ihsaan
ik vind het erg jammer dat we zo onze schooljaar moeten sluiten:(
hamza
ik vond het jammer door het covid 19 en ik miste al mijn vrienden maar ik vind het leuk om terug naar school te gaan
Nisrine
heey, Hoe gaat het met jullie? met mij althans goed, Dit zijn echt rare tijden, Ik hoop echt dat jullie het beste uit deze periode halen. Geniet er van, en hopelijk geraakt alles zo snel mogelijk weer normaal :3
Aleyna
Danku wel meester Marc voor de antwoord op mijn vraag. Tot gauw iedereen
Hey Aleyna
Voorlopig weten we nog niet of we op maandag 20 april of op maandag 4 mei 2020 zullen opstarten. Ik hoop echt zo snel mogelijk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Ik hou jullie via onze site zeker op de hoogte wanneer ik meer weet. Hou je gezond en hopelijk tot snel. Mr Marc
Samira mama van Ayman en Mohamed
Aan alle juffen en de directeur natuurlijk mega bedankt voor het coole Coronafilmpje. De oogjes van de kinderen lichtten helemaal op bij het zien van hun klasjuf. Vele groeten aan heel het zonnebloemteam en keep it safe.
Aleyna
Hallo iedereen, Gaat alles goed konnen we elkaar nu zien. Hopelijk is alles goed met iedereen ? Het is heel moeilijk om de hele dag thuis te blijven voor iedereen. Maar gelukig krijgen we elke dag opdrachten om van thuis te doen en te genieten. Soms ben je heel blij dat het vakantie is maar bij deze situatie niet hoor. En hopelijk gaat het ook goed met jug elke en juf eline en hun kinderen naruurlijk. Ik wil niet dat deze situatie nog lang duurt (het coronavirus). En hopelijk zien we elkaar weer terug. En ik heb een vraagje aan meester Marc. Kan het ook zijn dat we langer thuis moeten blijven want het nieuws zij van dat wede rest can het jaar thuis moeten blijven dus ik dacht dat het kan zijn. Tot gauw Groetjes Aleyna
1234...83>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
xqk
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?