Gemengde Vrije Bassisschool

De Zonnebloem

Van Trierstraat 28 - 2018 Antwerpen

Schoolvisie, pedagogisch project, reglement en informatie

Click to view original image
Voor onze schoolvisie, verwijzen we u graag door naar het volgende document:
zonnebloemantwerpen.be/doc/56_visie.pdf

Onze schoolvisie werd in juni 2013 trouwens prachtig weergegeven op de grote speelplaatsmuur. Een kunstwerk van Bob Torfs, samen met de kinderen die toen in het 5de en 6de leerjaar zaten.

De laatste versie van onze schoolbrochure vindt u onderaan de 'Nieuws'-pagina bij de nieuwsbrieven. Deze is opgedeeld in 3 delen: informatie, pedagogisch project en reglement.

Winterfeest

Click to view original image
Op donderdag 20 december 2018 is iedereen weer welkom op ons jaarlijks winterfeest van 16.00 uur tot 18.00 uur. Gratis inkom, gezelligheid gegarandeerd!

Kleuters

Click to view original image
Klop klop, klop,
Deurtje open,dan kom je in onze leuke klasjes binnengelopen!

Wie zijn wij?
Onze kleuterschool heeft drie leefgroepen: de blauwe , de gele ) en de rode klas.
In elke klas zitten kleuters van 2,5 tot 5 jaar om samen allerlei nieuwe dingen te ontdekken. Elke klas heeft een vaste klasjuf.
Daarnaast staan er drie plusjuffen in voor de meer individuele ondersteuning in de klas zodat elke leeftijd ook op zijn eigen niveau kan werken.

Ook krijgen onze kleuters per leeftijdsgroep twee maal per week turnles van onze turnjuf.

Lagere school

Click to view original image
Ook onze lagere school bestaat uit 7 groepen.

In elke groep zitten kinderen die voor de verschillende vakken op hun eigen niveau werken. Hiervoor worden ze zeer sterk getraind in het zelfstandig verwerken van opdrachten. Op vlak van zelfstandige werkvormen zijn wij dan ook een school die opgenomen is in de cursussen van de
verschillende lerarenopleidingen van Antwerpen en Amsterdam, waarvan de studenten ons regelmatig bezoeken en bevragen. De positieve feedback van de verschillende
secundaire scholen, waar onze leerlingen terecht komen, overtuigt ons van de sterkte van onze methodieken.
Daarnaast zijn we ook voortrekkerschool van het project 'Samen tot aan de meet' van de stad Antwerpen. Dit project omvat scholen die willen werken aan initiatieven die het zittenblijven beperken.

Om deze werking te kunnen volhouden, hebben we ook in onze lagere school een sterk ondersteuningsprogramma. Daarbij zorgen onze plusjuffen voor de ondersteuning in de verschillende klassen.

Theaterbezoek

Click to view original image
We proberen onze kinderen zoveel mogelijk van theater te laten genieten. Alles binnen de mogelijkheden van de maximumfactuur. Zo proberen we vaak een gratis try out mee te pikken of een voorstelling aan lagere prijs te bemachtigen. Voor de kleuters komt het theater naar school zodat alle kleuters kunnen meegenieten van professioneel theater. We willen met deze bezoeken de taligheid van de kinderen bevorderen, hun creativiteit in leven houden en ze uiteraard ook gewoon laten genieten.

Openluchtklassen

Click to view original image
De kleuters en het 1ste en 2de leerjaar gaan jaarlijks een dag naar de kinderboerderij. De 2de en 3de graad gaan op meerdaagse uitstap. Waar we naartoe gaan is afhankelijk van het aanbod. Tot nu toe was dit op natuur- of zeeklassen. Dit kunnen ook sport-, stads- of creaklassen zijn. Op deze uitstappen wordt er heel wat geleerd dat je binnen de schoolmuren onmogelijk kan ervaren. Daarnaast ontwikkelen de kinderen heel wat sociale vaardigheden en ervaring in zelfstandig werken. Naast deze openluchtklassen proberen we zoveel mogelijk buiten de muren van de school te gaan kijken. Museumbezoek, de Antwerpse Zoo, de Antwerpse haven en binnenstad, de brandweer, het Leger des Heils en nog tal van uitstappen worden in onze werking ingepland.

Koffiemoment

Click to view original image
Elke vrijdagochtend staat er koffie, thee en koekjes klaar voor de ouders die hun kinderen naar school brengen. Op deze manier kan er informeel gepraat worden over school en kinderen. Er zijn telkens leerkrachten aanwezig en ook de directeur, die je anders ook elke dag aan de poort kan aanspreken.

Bibliotheek

Click to view original image
Dank zij de ondersteuning van het projectenfonds van de stad Antwerpen konden wij ons Bibproject realiseren voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar. .We hopen door dit initiatief op vele enthousiaste lezers op onze school met heel wat leesplezier. De bib is gratis en elke leerling krijgt een lezerskaart. Het boek dat ze uitlenen, wordt op de lezerskaart genoteerd. Een week later gaan ze terug naar de bib met het boek om het te verlengen of om een nieuw boek te ontlenen.We rekenen wel een boete aan bij beschadiging of verlies van het boek. We vullen het boekenbestand regelmatig aan.

Het 4de, 5de en 6de leerjaar gaat naar de bibliotheek in de Brederodestraat.

Spelotheek

Click to view original image
Onze spelotheek werd onlangs opgefrist. Elke vrijdagochtend kunnen de ouders van onze kleuters en het eerste leerjaar gratis een spel ontlenen om thuis te spelen. Na een week plezier wordt het spel terug gebracht en kies je een ander leuk spel. De spelletjes zijn onderverdeeld per leeftijdscategorie en sluiten aan bij wat er in de klas gespeeld wordt.

CKSA

Click to view original image
Onze school maakt deel uit van het CKSA, het Centraal Katholiek Schoolcomité van Antwerpen.
Op dit ogenblik beheren ze 36 scholen in het gewoon en buitengewoon basisonderwijs en in het buitengewoon secundair onderwijs.
Verkeer op school 2015
Aleyna
Danku wel meester Marc voor de antwoord op mijn vraag. Tot gauw iedereen
Hey Aleyna
Voorlopig weten we nog niet of we op maandag 20 april of op maandag 4 mei 2020 zullen opstarten. Ik hoop echt zo snel mogelijk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Ik hou jullie via onze site zeker op de hoogte wanneer ik meer weet. Hou je gezond en hopelijk tot snel. Mr Marc
Samira mama van Ayman en Mohamed
Aan alle juffen en de directeur natuurlijk mega bedankt voor het coole Coronafilmpje. De oogjes van de kinderen lichtten helemaal op bij het zien van hun klasjuf. Vele groeten aan heel het zonnebloemteam en keep it safe.
Aleyna
Hallo iedereen, Gaat alles goed konnen we elkaar nu zien. Hopelijk is alles goed met iedereen ? Het is heel moeilijk om de hele dag thuis te blijven voor iedereen. Maar gelukig krijgen we elke dag opdrachten om van thuis te doen en te genieten. Soms ben je heel blij dat het vakantie is maar bij deze situatie niet hoor. En hopelijk gaat het ook goed met jug elke en juf eline en hun kinderen naruurlijk. Ik wil niet dat deze situatie nog lang duurt (het coronavirus). En hopelijk zien we elkaar weer terug. En ik heb een vraagje aan meester Marc. Kan het ook zijn dat we langer thuis moeten blijven want het nieuws zij van dat wede rest can het jaar thuis moeten blijven dus ik dacht dat het kan zijn. Tot gauw Groetjes Aleyna
intissar
Het is echt jammer dat we geen school meer hebben door het corona virus.Dus we hebben jammer genoeg geen lenterapport
Kythana
ik hoopte dat het corona-virus weg was omdat ik naar school wil gaan
Falone
Heyy! Het is wel een tijdje geleden dat ik in deze school zat. Ik weet niet dat de leerkrachten mij zal herkennen haha. Ik wil wel weten als de school veranderd is of is het nog steeds net hetzelfde als vroeger? En hoe gaat het met de leerkrachten? Daar kom ik wel later achter. Oh ja gelukkig nieuw jaar!! Oh wauw ik zeg het nu pas. Fijn haha! Wat ik wou zeggen is dat ik de school heb gemist en ik wens al de kinderen daar een succes en maak het jaar 2020 jouw jaar! Groetjes Falone
hamza
beste school ik,hamza vind het heel leuk om op deze school te zitten ik ben te vreden met de kinderen en ik ben blij om uitgekozen te worden als leerlingenraad ik ga nog ondekken wat er nog te bevaten is dit schooljaar en ik blij met deze school groetjes nog HAMZA
intissar
hallo alemaal.
Zakaria
Beste school Jullie hebben me veel dingens geleerd dank zij jullie ben heel slim goed bedankt school De zonnebloem
1234...83>
Wat is je naam?
Schrijf een berichtje!
d3b
Vul je de drie tekens hierboven ook nog even in?